Huisdier vermist; wat u kunt doen

Wanneer uw huisdier vermist is bent u waarschijnlijk erg geschrokken. Dat is goed te begrijpen. Uw huisdier is uw geliefde huisgenootje en u wilt wel dat alles goed gaat. Maar we raden u aan niet direct in paniek te raken! Vaak komen dieren uit zichzelf na een paar dagen weer terug. Een huisdier kan bijvoorbeeld achter een ander dier aangegaan zijn en zo de weg zijn kwijt geraakt. Katten kunnen vooral soms behoefte hebben om even een paar dagen te dwalen. Maar wanneer u toch erg ongerust bent zijn er gelukkig een hoop dingen die u kunt doen om uw huisdier terug te vinden. Zoekdierenarts.nl geeft u graag tips en informatie op hun website. 

Gebruik het internet voor de zoektocht

U kunt bijvoorbeeld een melding maken op het internet. Denk dan aan meldingspunten als de Dierenbescherming en Amivedi. Op deze sites maakt u een melding en zij helpen u om uw huisdier terug te vinden. Ook social media is een handige tool om uw dier snel mee terug te vinden. Er zijn vele Facebook pagina’s waarop u een melding kunt maken. Wat ook handig is, is om te bellen met een lokaal dierenasiel. Wellicht is uw huisdier daar al naartoe gebracht. Tot slot kunt u een melding maken bij de Dierenambulance. Mocht uw huisdier door hen gevonden worden dan weten ze dat hij of zij van u is.

Meer informatie online

Wilt u meer informatie over wat u kunt doen om uw huisdier weer terug te vinden? Ga dan naar de website van Zoekdierenarts.nl. Wij hopen dat uw huisdier snel weer bij u terug is!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.