Geschikte muurschildering babykamer

Als we denken aan een babykamer, denken we direct aan lichtroze voor een meisje en lichtblauw voor een jongen. Daarnaast zijn andere pastelkleuren ook altijd zeer populair in de kinderkamers. Wat veel mensen niet weten is dat baby’s nog helemaal geen pastelkleuren kunnen zien. Een zwart met witte muurschildering laten maken is veel interessanter voor een baby.

Het zicht van een baby

Een baby ziet in het begin nog zeer onscherp. Slechts dingen zeer dicht bij het gezicht van de baby zijn voor de baby te zien. Omdat het kind veel dingen nog niet scherp kan zien, zijn duidelijke contrasten het meest interessant. Pastelkleuren zijn niet duidelijk genoeg voor het zicht van een baby. Kleuren als zwart en rood in contrast met wit zijn voor een baby een stuk interessanter. Het duurt niet heel lang voordat een baby dingen gaat herkennen. Zodra een baby iets herkent vindt hij of zij het niet meer interessant genoeg. Je zult merken dat een baby het liefst kijkt naar iets wat hij of zij nog nooit eerder heeft gezien. Daarom is een babykamer, in tegenstelling tot de pastelkleuren die iedereen gebruikt, leuk voor een baby als het harde contrasten, zoals zwart tegen wit, en gekke vormen op de muur heeft. Daarnaast is verandering ook interessant voor een baby.

Een muurschildering laten maken

Laat daarom een zwart of rood met witte muurschildering babykamer maken, of een muurschildering met andere harde contrasten. Een baby zal hier veel meer aan hebben dan de schattige babyblauwe of -roze kleuren op de muur.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.